Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Най-старата винарска изба на света

22.11.2013

Древна изба за която се смята, че е най-старата открита досега бе открита от екип американски и израелски археолози съобщава Daily Mail. В разрушен дворец в Tel Kabri в Израел са намерени са  40 делви, датиращи от преди почти 4,000 години. Всяка делва е съдържала по 50 литра сладко вино, произведено от древните  жители на Хаанан през 1,700 В.С.. Анализирайки  остатъка в делвите американските учени намериха популярни съставки използвани във винопризводството, включая мед, мента и канела.
l

Oбщ вид на разкопаното складово помещение. Стаята е с приблизителни размери 5 на 8 метра и съдържа 40 делви за вино от преди 3,700 години.

  

Този образ на винената изба в Tel Kabri е създаден с помощта на LIDAR, техника използваща пулсиращ лазер за измерване на разстояния и генерираща точна 3D карта на мястото. 

 

 

Назад