Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Фалшификатор на вино може да лежи 20 години

17.12.2013

Фалшификатор на вино може да лежи 20 години, четем в сайта на списание Great Wine News.
Историята на обвинен във фалшифициране на вино мошеник с „неутолима жажда” за луксозен живот излезе наяве, след като в понеделник  тридесет и седем годишният Rudy Kurniawan застана пред съда, обвинен в измама на богати колекционери като петролният барон Bill Koch (собственик на колекция от 43000 бутилки редки вина) измъквайки им милиони на аукциони  в Manhattan, а и не само там.
Арестуваният роден в Индонезия Rudy Kurniawan превърнал дома си Калифорния в лаборатория за фалшифициране на вина. Използвайки лазерен принтер той отпечатвал фалшиви етикети, които лепял върху бутилки с евтини вина за да ги пробутва като изключителни френски вина твърди прокурорът.   
„Той обичаше да живее като хайлайфа” каза пред съдебните заседатели на манхатанският федерален съд асистент прокурорът Jason Hernandez. „Той имаше неутолима жажда за луксоани коли, дизайнерски дрехи и възможно най-изискана храна и вина".
„За години Rudy Kurniawan направи милиони долари, за които твърдеше, че е спечелил от най-редките и най-скъпи вина в света.” добавя Hernandez.

 
    Rudy Kurniawan

 

Назад