Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Староеврейски надпис свидетелствува за отвратително вино

01.01.2014

Според ученият дешифрирал древният надпис, той описва долнокачественото съдържание на стомна за вино сервирано на работниците и войниците на King Solomon, съобщава The Times of Israel. Става дума за надпис върху стомна за вино от преди 3000  години намерена в Jerusalem. Дешифрирането е направено от изследователят  Professor Gershon Galil от the University of Haifa и хвърля светлина върху впечатляващо усъвършенстваната административна система на соломоновото царство. Описан е видът на виното, датата на получаването му, както и мястото от където е изпратено.
Глинената стомна за вино с въпросният надпис е намерена при археологически разкопки  непосредствено от южната стена на Temple Mount от екип археолози с ръководител by Dr. Eilat Mazar. Този надпис се смята за най – древният откриван досега при археологически разкопки в Jerusalem. 


 

Назад