Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

5100 годишно лечебно вино

11.01.2015

Доказателство на 5100 години, за древен лек е открито във винени делви намерени при археологически разкопки в Египет - прочетохме за Вас в penn.museum. Археохимически доказателства, базирани на усъвършенствани химически анализи разкриват дългата история на лекарствените средства, изпробвани, тествани и често пъти загубени през хилядолетната история на човечеството. В случая става дума за билки, дървесни смоли и други органични субстанции добавени в древни напитки, получени вследствие на ферментация, като вино и бира.
Екип учени от University of Pennsylvania Museum, под ръководството на археохимика Dr. Patrick McGovern, представя най ранните директни доказателства, на базата на химически анализи, за вино с органически лечебни добавки. Това е станало при анализиране на остатък намерен в делви открити в гробницата на един от първите фараони на Египет Scorpion I, разкопана от German Archaeological Institute в Cairo и датирана ca. 3150 BCE. Остатъчното съдържание на египетска амфора от по ново време, открита от екип на Royal Ontario Museum в Toronto в Gebel Adda  южен Египет и датирана межди 4то и 6 то столетие от новата ера, при направените анализи също показва наличието на лечебни добавки. Тези резултати, както и такива от други региони по света дават основание за провеждане на щателни анализи с цел детайлното изследване на това какво са приемали предците ни като лекарства и може би това което те са знаели ще бъде приложено в медицината на 21 век.
 

Назад