Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Френска болница отваря винен бар за неизлечимо болни

25.01.2015

Болница във френският град Clermont-Ferrand отваря винен бар, където неизлечимо болни пациенти ще могат да се наслаждават под „медицински надзор“ на една, две чаши в компанията на близките си - пише huffingtonpost.com, позовавайки се на Reuters.
„Защо да отказваме удоволствието  на душата на хората в края на живота им? Нищо не оправдава такава забрана“, се казва в изявление на Clermont-Ferrand University Hospital Center.
Началникът на медицинският център Dr. Virginie Guastella, твърди, че неизлечимо болните пациенти „имат правото да се забавляват“.
Това първият бар във Франция, който предлага такъв обект на пациентите и техните семейства. Щатът ще бъде предварително обучен преди отварянето му в медицинският център за палиативни грижи. „Дегустации под медицински надзор ще помогнат за превъзмогване на трудното ежедневие на тези хора“, заявяват представители на болницата.
 

Назад