Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Италия удари Франция в земята като повелител на Дионисий

28.10.2015

 

През 2015 година световен лидер в производството на вина няма да е Франция, а Италия. Това обяви на своя сайт Световната асоциация на винопроизводителите и лозарите, като публикува предварителни данни. Според тях, производството на вино в Италия ще се увеличи с 10% и ще достигне 48.9 милиона хектолитра. Франция остава на второ място с 47.1 милиона хектолитра, като регистрираното увеличение е едва 1%.
Испания е на трето място в класацията, като страната регистрира спад от 4% на годишна база и ще произведе 36.6 милиона хектолитра. За целия свят прогнозата е да има 2% повече произведени вина.
Износът и продажбата на вино е голямо перо в бюджетите и на Франция, и на Италия, а тази година се очаква и леко поскъпване на основните пазари за техните вина като Китай и САЩ. 
Източник:
 blitz.bg
 

Назад