Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Solitaire Merlot Elenovo 2012

80.00лв.

Качества и оценка според Каталога на българското вино 2016:
Наситен красив рубинен цвят; елегантен комплексен нос, в който се долавят зряла синя слива, хюмидор, смоли, мастило и сушена чушка; тяло със средна структура и зрели кадифени танини; във вкусовия аромат се долавят йод и екзотични подправки - карамфил; дълъг пикантен финал. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (септември 2015):
Плътен, интензивен тъмногранатов цвят. Носът е комплексен и благороден, с характерните за сорта нотки на сочни черни плодове, ликорис и чушка, заедно с деликатна минералност, кафе, препечен тост с масло и свежи билки. Обло, сатенено гладко и пищно в устата, със силен ликорис и черна череша във финала на вкуса. Запазено сочно, живо и дълго на финала. Може да се пие и да отлежава (2015-2019). Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

Качества и оценка според Каталога на българското вино 2017:
Дълбок рубинен цвят с гланц; елегантен комплексен нос с нотки на синя слива, сушена чушка, кутия за пури и мока; тяло с кадифени танини и усещане за топъл асфалт, мъх и креда във вкусовия аромат; дълъг финал с карамфилови нотки накрая. Изключително вино.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Домейн Бойар Сливен


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 17 февруари сряда, 2016.