Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Dragomir Pitos Reserve 2013

50.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (октомври 2018):
Pitos Reserve е нова концепция, замислена да заеме водещо място в портфолиото на избата. Купажът на добре познатия Pitos се променя, като на първо място застава рубин с 60% участие, последван от каберне совиньон и мерло. Гроздето идва от масиви в селата Белащица, Пловдивско и Свирково, Харманлийско; виното отлежава 24 месеца в 65% нови френски бъчви и 12 месеца в бутилка, излизайки на пазара готово за консумация. Водещата роля на рубина е с цел удължаване живота на виното в бутилката (от избата оценяват потенциала за отлежаване на 10 – 12 години), а партидното покритие от 17 000 бутилки гарантира, че виното ще достигне до достатъчен брой потребители. Едно от малкото вина на българския пазар с благородно развитие в бутилка, Pitos Reserve запазва и стройната си елегантност и сочност, подкрепяни от зърнисти танини.
Цветът е плътен, керемиденочервен красив гранат. Носът е с благородно развитие с нотки на трюфели, черна маслина, кожа и черна боровинка в бренди. Екстрактно тяло със зърнисти танини - стегнато, но сочно и въздействащо. Благороден завършек със спомен за сушени доматчета. Може да отлежава (2019-2022). Изключително вино, класика в своя стил (92 т.).

Продадено
  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Винарско имение Драгомир


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 25 март понеделник, 2019.