Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Тракийска мистерия Каберне Совиньон 2003

80.00лв.

Качества според производителя:
Виното се отличава с наситен и траен букет. Комплексният му характер се дължи както на участието на вина от различни сортове грозде в купажа, така и на формирането на виното в нови дъбови бъчви и последващото му стареене в бутилки. В аромата се улавят дискретните нюанси на червени костилкови плодове, подправки, благороден дъб и ванилия, добре съчетаващи се и амалгамирани при продължителното отлежаване. Вкусът е много плътен и добре балансиран с впечатляващо тяло и дължина. Леко открояващите се меки танини създават впечатление за характер, но без да се натрапват и нарушават баланса. Послевкусът е фин и изящен, доминиран от плодови аромати и дъб и оформя запомнящия се финал на това превъзходно вино.
С впечатляващ дизайн, включващ метален етикет с фрески от древно тракийски съд и керамичен фиал, един от първите съдове за вино на древните траки. Това го прави истински подходящ български подарък.
Количеството на цялата партида е 10 500 бутилки.

Бележка на Vinobg:
Всичко казано по-горе е отдавна минало. Не сме опитвали виното на тая му възраст, но предполагаме вече колекционерска стойност за ония, които се интересуват от винарска изба Тодоров.

Награди:
Mondial de Bruxelles 2008 – златен медал
Лимитирана серия

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарска изба Tодоров


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 22 февруари вторник, 2011.