Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Оряховица Каберне Совиньон Резерва 1990

100.00лв.

Със златен медал от Брюксел. В сайта на "Belveder" е записан като златен медал от Mondial du Vin Brussels. Този конкурс е сякаш по-известен като Concours Mondial de Bruxelles. Година на награждаването не е посочена. След толкова преминавания от ръце в ръце наследникът на някогашната "Менада Брятя Сярови 1901" изглежда е позагубил историята си. Те и вината от онова време са отпътували в миналото. Във фирмата нямат от тях и на снимка. Добре, че в нашето мазе има нещичко. Наградата е след 1994, когато е проведен първият конкурс. Вероятно точно на него.

Коментар на Vinobg:
Цената беше специално за някого от тая загубена фирма с чувство за достойнство и история. Сега остава само второто. След закриването на "Менада", това вино ще е ценност само за организаторите на конкурса от Брюксел. Ако и те не са забутали някъде резултатите за някакъв си златен медал на някаква още по-забутана държава.
Ние обаче сме запазили една бройка за спомен (и за помен).

Награди:
Както споменахме, на Concours Mondial de Bruxelles 1994 (?) - златен медал

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарска изба Оряховица


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 23 февруари сряда, 2011.