Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Katarzyna Reserve 2007

100.00лв.

Качества според производителя:
Искрящ и наситен гранатов цвят. Носът е средно интензивен, елегантен и атрактивен, многопластов, с изява на зрели червени плодове, сладки подправки, черен шоколад, евкалипт и дим. Виното е с мощно тяло. Вкусът е концентриран, плътен и в същото време сочен, балансиран и мек. Отново зрял червен плод с мармаладен тон, подправки, дим и шоколад. Дъбът е хармонично интегриран, танините са велурени. Притежава дълъг послевкус с плавен и топъл завършек.
Виното е с потенциал за стареене в бутилка.

Качества и оценка на Каталог на българското вино 2013:
Гранатов цвят с керемиден оттенък; комплексен фин нос с нюанси на черен шоколад, бадем, бели цветя; кадифено тяло и дълъг финал с намек за какао. Изключително вино.

Качества според МЕИК 98 (2013):
...Вино с характер, концентриран плод, кадифени танини и неповторима елегантност. Наситен тъмнорубинен цвят с гранатов оттенък. Хармонична и концентрирана плетеница от зрял червен плод, касис, подправки, мармалад, пушек, шоколад, мока и мед. Богато, плътно, много меко и елегантно. Във вкуса се долавят зрели червени плодове, касис, подправки, мармалад, пушек, шоколад, като асимилираният дъб е доказателство за високата класа на виното. Дълъг, запомнящ се финал и минерален послевкус. Наистина запомнящо се вино.

Оценка на ДиВино (октомври 2011):
Жив, искрящ тъмнорубинен цвят с гранатови отблясъци. Въздържан, многопластов и елегантен нос с фин акцент на лилиум, марципан, касисов ликьор, кроасан с масло, шоколад и соленовата нотка. Заоблено тяло с отлична, фина, но стегната структура, със сатенени танини и дълъг финал със спомен за йод и кафе. Може да отлежава. Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).Награди:
Mundus vini 2011 - златен медал
Първото българско вино с оценка на Робърт Паркър 90 т.
Vinalies Internationales 2012, Париж - сребърен медал
San Francisco International Wine Competition 2011 - сребърен медал

Коментар на Vinobg:
Солидарни сме с оценката на Паркър, само че ние го оценяхме досега с "Немам думи", а понякога и по-изразително. Не знаехме, че това се измерва с 90 т. по неговата скала.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Катаржина Естейт


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 28 юли четвъртък, 2011.