Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Vinica 2017

80.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (февруари 2020):
Непрогледен пурпурен цвят с виолетови оттенъци. Носът е дълбок и въздействащ с нотки на кожа, кардамон, сладки подправки, ликьор от касис, арония и минерален акцент на кремък. Тялото е изключително мощно и концентрирано, със структура като Великата китайска стена, със сладки, зрели танини и завършек, в който остава дълъг спомен за ароматите - кардамон, карамфил, сладка ванилия, кожа и какао. Великолепен мавруд, разпонзваем като стил, вино с огромен потенциал (2020-2030). Изключително вино, класика в своя стил (93 т.).

3-то място в класацията на ДиВино за 2019 г.
Най-добро вино от местен сорт.
Характеристика от конкурса:
Малко неща мога да се добавят за голямата Vinica, която с реколта 2013 стана #1 в класацията DiVino TOP 50 за 2016 г. Като че ли всичко вече е казано. Всъщност никога няма да спрем да го повтаряме - това е едно от най-разпознаваемите български вина като стил, като концепция и като ароматно-вкусов профил. Великолепна изработка, почти изцяло продукт на ръчен труд, прекрасните му вкусови качества, концентрация и киселини се дължат на комплекс от фактори, но най-вече на две неща: методът апасименто (засушаване на зърната, характерн за вината амароне) и биологичното земеделие, към което преминаха винарите от Загрей още през 2013.
Първите лозя на семейната изба са засадени в района между Пловдив и Първомай още през 1998 година. Винарната на семейство Костадинови се намира близо до село Поповица и от 2013 е сертифицирана съгласно европейските стандарти за биоземеделие. Зад вината на Загрей стоят Димитър Костадинов и главният технолог Татяна Стефанова със своя екип. Първата реколта Vinica Mavrud е от 2007. Комбинацията от местен сорт, посаден на подходящото място, и отлично упражнен занаят с трудния за отглеждане и винифициране мавруд, дават едно екстрактно и многопластово вино с характер, собствен стил и дълбочина. Реколта 2017 безспорно е една от най-добрите за Vinica!


Последни 3 бутилки.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Винарна Загрей


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 14 февруари петък, 2020.