Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

BV by Enira 2008

80.00лв.

Качества според производителя:
Сортове: 25% Мерло, 25% Каберне, 25% Пети Вердо и 25% Сира.
Виното отлежава 18 месеца в нови френски бъчви. Отличава се с дълбок пурпурен цвят. Носът е препечен, с аромати на ванилия и мента. Първоначално атакува със сладък вкус, след което се разкрива цялата плътност на тялото. Танините с дървесна нотка чудесно се балансират с послевкуса на червени плодове.
Виното може да отлежава 7-10 години.

Качества според Divino (октомври 2011):
Красив тъмногранатов цвят. Благороден комплексен нос със соленовати нотки, цветисти нюанси, месо, сладко от доматчета, млечен шоколад и ароматни горски плодове, сушена дива ягода. Свежо, сочно, отлично заоблено тяло с великолепен баланс и финес. Готово за консумация в момента, но може да отлежава поне още 3-4 години. Изключително вино, класика в своя стил.

Коментар на Vinobg:
По изключение включихме това вино в раздел "Наградени вина" заради авторитетната за нас класация на DiVino. После се появиха и наградите.

Награди:
Класация на DiVino "Топ 50 на българските вина" 2011 - първо място.
The Balkans International Wine Competition 2012 - златен медал

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Беса Валей Уайнъри


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 25 декември неделя, 2011.

Посетителите които закупиха този продукт, закупиха също и...