Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Хотел от винени бъчви

03.03.2013

 В северният нидерландски пристанищен град е открит необичаен хотел -  «De Vrouwe van Stavoren», в който хотелските стаи са четири огромн бъчви от френско вино, по 12500 литра.

Във всяка бъчва има по два кревата, а също така е пристроена малка стая за гости и баня с тоалетна, за да се добавят необходимите удобства на „хотела в бъяви”. Четирите бъчви са здраво закрепени на дървена тераса с изглед към пристанището, така че няма опасност да се изтъркалят докато гостите спят. Може да се избира между бъчва от червено и бяло вино. 
Интериорът на стаите-бъчви е достатъчно прост, веднага става ясно че префърцунен дизайн не е подходящ в случая. Благородната красота на старото дърво не се нужда е от допълнения, които само биха навредили. Впрочем хотел  «De Vrouwe van Stavoren» привлича туристите не с красота, а с необичайност.
Цената на стая е от 69 до 119 евро, в завимост от сезона. Сезонната отстъпка стига до 75%. През зимата може да се пренощува само за 18 евро.

Назад