Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Елисейският дворец продава част от колекцията си вина

30.05.2013

На 30 и 31май в Париж на аукцион ще бъдат продадсено 1200 бутилки вино от президентската колекция на Елисейският дворец чертем на сайта на аукционната къща Drouot.
Очаква се стойността на вината, в зависимост от марката да да се движи между 15 и 2500 евро за бутилка. Ще се продават както обикновени, така и изискани вина като и Château Latour - 1936 г., Petrus - 1990 г. и Romanée - 1985 г.
В Drouot. се надяват, че вследствие на дългият престой на вината в президентската колекция окончателните цени ще надхвърлят обявените по – горе стойности. Според Drouot, разпродажбата е предизвикала интерес в  Китай, САЩ, Русия и Япония, както и от страна на сомелиери, представящи скъпи хотели и ресторанти.
Причина за разпродажбата е необходимостта от строги мерки за икономии. Част от средствата, които ще бъдат получени ще се използват за закупуване на по – млади и скромни вина за колекцията. Останалите пари ще влязат в държавната хазна.
Към момента в президентската колекция на Елисейският дворец има около 12 000 бутилки. Аукционът е първи от създаването на колекцията през 1947 г.
 

Назад