Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Vino-Lok

21.06.2013

Vino-Lok, или Vino-Seal е алтернативен способ за затваряне/затапване на бутилка с вино. Произвежда се от  Alcoa Deutschland и използва уплътняващ пръстен производство на Dupont Elvax. За първи път се появява  на европейският пазар през 2003 г.. Над 300 винарски изби използват Vino-Lok. 
Vino-Lok, комбинация от стъклена запушалка с пластмасов уплътняващ пръстен гарантира херметично затваряне/затапване на бутилката и предпазва виното от окисляване и TCA замърсяване (наличието на 2,4,6-trichloroanisole (TCA) и/или  2,4,6-tribromoanisole (TBA) във виното, които в много случаи преминават във виното от тапата, но също така могат да преминат и отвън през корка).
Като недостатък Vino-Lok можем да посочим относително високата й цена – 70 цента и стойността на ръчното и поставяне поради липса на подходящи поточни линии извън Европа.

Назад