Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Шампанско по повод раждането на кралското бебе

21.07.2013

Още преди Kate Middleton да е родила, статистиците правят оценки на количеството шампанско, което ще бъде изпито в United Kingdom по този повод.
Съгласно Centre for Retail Research в Nottingham, в резултат успешното раждане на детето на Kate и William  „увеличаването на разходите за алкохол се очаква да достигне £62 million [$93.6 million]. Три милиона бутилки шампанско ще бъдат отворени”.
В областта Champagne има традиция, на устните на новороденото да се наквасят с няколко капки шампанско.   
В кралските летописи е отбелязано, че когато се е родил Prince Charles, (бащата на William) в Buckingham Palace през 1948 г. баща му Prince Philip е поднесъл на майка му (тогава Princess Elizabeth), карамфили и шампанско.
Шестдесет и пет  години по късно шампанското е в room service менюто на частното крило на St Mary's Hospital в London, където Kate ще роди (това е болницата в която на 21 юни 1982 г е роден Prince William).

Назад