Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Бременноста и алкохолът не се изключват взаимно

27.07.2013

Едно скорошно изследване проведено в югозападната част на Великобритания установи, че повечето майки в областта употребяват алкохол по време на бременността си. В случаят от 6915 майки взели участие в изследването Avon Longitudinal Study of Parents and Children проведено от екип на University of Bristol, повече от 95% се определят като редовни консуматори на алкохол. Изследователите са установили обаче, че повечето от жените пият умерено и няма данни консумацията на алкохол по време на бременността да влияе неблагоприятно на физическото развитие на децата им.
Съгласно изследването, публикувано в British Medical Journal, жените изпиват средно между три и седем порции (една порция е равна съответно: твърд алкохол на 1флуидна унция или 44 ml, вино на 4.5 флуидни унции или 148 ml, и бира на 12 флуидни унции или 355ml) алкохолни напитки седмично. Децата им по време на изследването са били средно на 10 години и са изпълнили добре разнообразни упражнения свързани с балансиране, като ходене по греда или стоене на един крак. Все пак изследването отбелязва, че повечето от майките принадлежат към благоденствуващата част на обществото, така че и други фактори влияят на развитието на децата им.
 

Назад