Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Градушка унищожи 300 хектара лозя в Шампан

04.08.2013

Преди седмица градушка унищожи 300 хектара лозя в Шампан информира the drinks business. Съгласно Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC), бурята е преминала над 3,000 хектара от общо 34,207 хектара засадени лозя в Шампан.
„Можем да потвърдим, че 300 хектара лозя са на практика унищожени от бурите” пише в доклада на CIVC. Селата около Epernay и Côte des Blancs са най засегнатите от бурите, а около 30% от лозята в Mancy и Hautvillers са пострадали.
The Wine Spectator  съобщава че Louis Roederer  губи 20% от  реколтата си  в Cramant , Chouilly и част от  Avize, както и 10% в Cumières и  Hautvillers.
Decanter.com междувременно отбелязва, че 15 хектара лозя на Champagne G.H. Mumm са напълно унищожени. Бурите са засегнали също така   Bordeaux and Cognac, като ветровете в общината Pauillac на Bordeaux са достигнали 120 мили в час.
 

Назад