Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Нова джаджа съкращава до минути отлежаването на вино

17.08.2013

Нова джаджа, която има претенции, че съкращава до  минути отлежаването на виното, подобрявайки  вкуса му – право го по-пивко ще се появи на пазара, след  години успешни тестове в USА, съобщава Decanter.com.
Wine Wizard използва електромагнитни и акустични вълни за да увеличи pH на виното, намалявайки киселинността му, както и нивата на сулфитите по време на процес, който продължава между 15 и 60 минути, в зависимост от степента на отлежаване.
Използва се технологията Agronifier разработена от Ferris Holding посредством процес наречен Electromagnetic Treatment Matrix.
Според Ferris Holding при над 150 „слепи” дегустации над 97% от участниците - любители аматьори твърдят,  че джаджата е подобрила букета на червеното вино, подложено на третирана, а 90% смятат,че е подобрен ароматът.
При белите вина, 85% намират букета за подобрен, въпреки, че тестовете са правени преди всичко с червени вина, които се продават за 6 до 12 at US$ бутилката.
Wine Wizard е предназначен за подобряване на масовите premium и super-premium вина, и може да третира една 1,5 литрова бутилка или 4 по 75 едновременно.
Premium вино – по-скъпо от трапезните вина. Има по-голям потенциал за отлежаване от евтините вина, които се продават в по-големи контейнери.
Super-premium вино-  50 и по-вече US$.

 

Назад