Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Експертите са обезпокоени от количеството на фалшифицираните вина

11.01.2014

Количеството на фалшифицираните вина на световният пазар е в сегмента на най-скъпите вина е „огромно” уверено твърди ръководителката на компанията Chai, Морин Дауни.
В изявление на конференцията Hong Kong International Wine & Spirits Fair в Хонг Конг тя  отбелязва, че търговските мрежи и на потребителите не са в състояние да идентифицират и оценят броя на фалшивите вина на пазара.
Независимо от това, че тя отказва да цитира примерното количество фалшифицирано вино на пазара, неотдавна на сайта на компанията обявиха, че около 20% от обема на търгуваното по света вино е такова. 
Дауни е обръща внимание на факта, че годишният обем на продажбите на търговеца Руди Курниаван продавал фалшифицирани вина започвайки от 2002 г. до ареста му през 2012 г. е превишавал милион долара. Особено много фалшифицирани вина се продават в Азия. Единственият начин да се избегне купуването на фалшифицирано вино си остава пазаруването в специализирани магазини.

 

Назад