Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Британският on-line пазар на вино установи нов рекорд

11.01.2014

On-line пазарът във Великобритания през 2013 г. достигна рекордните  800 милиона лири стерлинги приходи от продажби, информира Drinkblog.ru. Това е около 11% от общото продадено вино в страната. По данни на Wine Intelligence, през 2005 г. британският оn-line пазар се е оценявал на 170 милиона лири стерлинги. Това означава нарастване с 470% за 8 години.
Специалистите от Wine Intelligencе, компания, която специализира в изследване на предпочитанията на потребителите на вино, основният обем в ръста на оn-line пазара на вино се пада на потребителите, които са ползвали услугата „доставка на вино от супермаркети”.
В частност, популярната верига супермаркети Tesco, през 2013 г. е установила рекорд по продажби на вино чрез услугата си за оn-line  продажби на Tesco.com. Увеличението спрямо 2012 г. е 51%.

Назад