Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

65 проекта са приети по програмата за лозаро-винарския сектор

03.07.2014

Проектите по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. са на обща стойност малко над 37 млн. лева, съобщиха от ДФ „Земеделие“ информирани сайта agronovinite.com. Финансовата помощ, която кандидатите ще получат от фонда, е в размер на 75% или почти 28 млн. лева.
До момента по програмата за лозаро-винарския сектор са приети 65 проекта. По мярката ще бъдат подпомогнати инвестиции за три дейности – конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята.
35 проекта по програмата за лозаро-винарския сектор са били подадени в последния ден
Срокът за изпълнението им е до две винарски години от сключване на договора за предоставяне на финансова помощ. Една винарска година е периодът от 1 август на текущата година до 31 юли на следващата година.
Приемът на заявленията за финансова помощ продължи от 5 до 25 юни 2014 г. Само в последния ден за подаване на документи бяха приети 35 проекта. Всички производители, одобрени за финансова подкрепа за преструктуриране и конверсия на лозя, са вписани в лозарския регистър, съгласно Закона за виното и спиртните напитки.
Те представиха пред ДФ „Земеделие” и удостоверение за право на участие по мярката, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.
 

Назад