Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Виното вече може да се яде!

12.08.2014

Потребителите, които ценят червено вино заради полезните за здравето му свойства, но недолюбват съдържащият се в него алкохол получиха прекрасен подарък; компанията BioHarvest, занимаваща се с биотехнологии, пусна на пазара безалкохолна версия на тази напитка. При това този продукт наречен Vinia може не само да се пие, но и да се яде.
Продуктът Vinia представлява прах, произведен от червено вино. Както ни уверяват създателите на Vinia, в едно пакетче от този прах се съдържат толкова полезни антиоксиданти (такива като ресвестерол), колкото в цяла бутилка червено вино. По мнението на производителя употребата на Vinia се явява добър начин да се вземе само полезното от червеното вино, като при това се изключват калориите, захарта и махмурлука.
На вкус прахът напомня червено вино. Разбира се да се консумира под формата на прах не е особено удобно. Затова е по добре да се добавя към други продукти, например към кисело мляко, което при това придобива мек гроздов вкус. Прахът просто може да се разтваря във вода.
Началото на продажбите на Vinia е планирано за септември. В интерес на истината трябва да кажем, че антиоксдантите, които се съдържат във виното, не са евтини – количеството „вино за ядене” за месец ще Ви струва 120$.
Както е известно, преди време на пазара се появи винен прах, който при добавяне на плодов сок се превръщаше във вино.
 

Назад