Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Чаша вино дневно може да Ви защити от болести на сърцето, но само ако имате специфичен ген, които се среща само в 15% от населението

30.12.2014

Чаша вино дневно може да Ви защити от болести на сърцето, но само ако имате специфичен ген, който се среща само в 15% от населението.
Шведски учени са установили, че умерената употреба на вино е от полза само на хора от определена категория информора ни dailymail.co.uk. За да  има полза от ежедневната чаша червено вино, човек трябва да има един особен ген.
По думите на учените неголеми количества алкохол могат да ни защитят от сърдечни заболявания, но само ако сме носители на гена CETP TaqIB. Само 15% от населението на земята са носители на този ген. Ръководителят на изследването професор Dag Thelle, от University of Gothenburg, подчертава, че резултатите подлагат на съмнение широко разпространеното мнение, че умереното потребление на вино е полезно за всички без изключение.
В експеримента са взели участие 618 шведи имащи сърдечни проблеми и 3000 здрави доброволци в качеството си на контролна група. Били са сравнени навиците им касаещи употребата на алкохол. Направен им е и генетичен тест, който констатира наличието на гена CETP TaqIB. Резултатите от експеримента сочат, че мнението за ползата от умерената употреба на алкохол за здравето не напълно отговаря на действителността, тъй като тя е от полза само за ограничена група от населението.
 


 

Назад