Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Балканския винен конкурс и фестивал 2015

22.05.2015

На сайта на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) прочетохме следното: Четвъртото издание на Балканския винен конкурс и фестивал (28-31 май 2015 г.), ще събере винената дипломация на Балканите и ще инициира създаването на единен винен орган “Балканска винена камара” (БВК), която ще защитава интересите на винарите от региона.
Провеждането на четвъртото издание на BIWC ще се проведе с  подкрепата на Изпълнителната Агенция на лозата и виното ( ИАЛВ) и Българската Търговско – Промишлена палата  и Националната лозаро-винарска камара.
Конкурсната част  на BIWC 2015  ще се проведе  на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати  в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти,  е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината  на Гранд Хотел София.
Развитието на икономическо сътрудничество между Балканите и останалата част от света е неизменна част от откриването и оценяването на Балканските вина, храни и природни богатства, които са едни от основните характеристики на региона. Четвъртото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще бъде трамплин към тяхното международно маркетиране.
Винени търговци и журналисти от Холандия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Македония и България допълват палитрата от винени експерти, които ще посетят София.
Световни имена във винения бранш ще бъдат част от журито, което ще оценява вината на Балканския международен винен конкурс и фестивал ( BIWC) 2015. В екипа на оценяващите ще влезе Джулия Хардинг MW, „дясна ръка“ на Джансис Робинсън MW, световно име във винения бранш.  Освен вината на конкурса Джулия Хардинг ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC. Обширна статия за Балканските вина, дегустирани на фестивала ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно www.jancisrobinosn.com .

Назад