Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Фестивал на розето 2015

07.06.2015

Петият, юбилеен фестивал на най-розовото изложение в страната бе открит в Казанлък с думите "нашето изложение е впечатляващо, защото 54 винопроизводители от всички краища на България представят най-доброто, което ще изкуши сетивата ви", на Анна Дундакова, основател на феста.
Журито с председател доц. Христо Спасов обяви златните медалисти и носителя на наградата Златен киликс. За втора поредна година престижната награда за най-добро българско розе отиде при Черноморско злато, Поморие за розовото вино Salti Hills Rose, купаж от каберне совиньон & каберне фран & сира.
Награда за бранд спечели дизайнът на етикет и бутилка на розето Вила Терес. Специалната награда на семейство Дундакови за партньорство и подкрепа заслужи изба Марян.
Останалите златни медалисти са:
eXentric incanto Rose, Меди Вали (със средна оценка от конкурса 86.33 точки от 100)
Rose Pomorie, Черноморско злато (85.89 т.)
Gorchivka Rose, Винпром Свищов (85.88 т.)
Rigid elm Rose, Винарска изба Нисово (85.75 т.)
Rose Bulgarian Heritage, Карабунар (85.67 т.)
Blush Rose, Марвин (85.63 т.)
Verano azur, Съединение Пещера (85.63 т.)
Aureos Rose, Винпром Свищов (85.11 т.)
Raynov Rose, Винарска изба Нисово (85.11 т.)
Golden Rythm, Черноморско злато (85 т.)
Осемнадесет винопроизводители получиха награди за дебют. Фестивалът на розето продължава и днес с дегустации на място в Казанлък, който за поредна година събра ценителите на този стил вина у нас.
Източник: DiVino

Назад