Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Съвет за здравословно пиене по празниците

23.12.2015

Даже когато става дума за алкохол, все пак има опции които са за предпочитане. Алкохолът е висококалорична напитка  и няма хранителна стойност. Мнозина обаче са на мнение, че това не важи за качественото червеното вино.
Червеното вино съдържа ресвестерол, флавоноид, за който изследваниято показват, че повишава нивата на добрият холестерол, поддържа функционирането на сърцето и има поддържащи имунната система свойства.
Разковничето е в качеството ! Изхарчете повече и купете по малко за да станете ценител, а не пияч. Окуражавайте приятелите се да постъпват по същият начин.
Червеното вино, колкото е по тъмно на цвят е с по високо съдържание на антиоксиданти, като най високо е съдържанието им в Mavrud, Merlot, Cabernet Sauvignon и да кажем Chianti, Rioja и Pinot Noir са по средата, а най малко е то във вина като Côtes du Rhône.

 

Назад