Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Фестивал на мелнишкото вино "Златен грозд" 2016 г.

09.01.2016

 

На 6 и 7 февруари 2016 между стария и новия Трифон Зарезан площадът на Мелник за пети път ще събере както верните, така и новите последователи на местното вино.
Кукери и фолклорни изпълнители ще огласят най-малкия български град по време на фестивала Златен грозд, когато ще е и първото за годината зарязване на лозята.  
Стремежът на събитието е популяризирането на идеята за винен туризъм в района, чийто основен поминък от векове е производството на вино от местните сортове. Традицията днес се пази както във възрожденските къщи с изби, изградени или издълбани в мекия пясъчник на околните пирамиди, така и от големия брой съвременни винопроизводители. Повечето от тях ще представят своята продукция по време на фестивала, макар конкурсната част да е посветена само на домашно направените напитки.
Фестивалът на мелнишкото вино събира доста публика, което е отчетено от някои от местните хотели и те предлагат специални пакети за празника с намалени цени.  
Източник:DiVino

Назад