Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

По какви критерии избираме вино в магазина?

16.01.2016

Професор Ларри Локшин основател на школата по винен маркетинг в университета на Аделаида -  Австралия е провел изследване, целта на което била да изясни от какви съображения се ръководят хората когато избират вино в магазина. 
Оказва се, че нещата протичат по следният начин: 
Вниманието на купувачът  е насочено преди всичко към етикета. В 80% от случаите клиентът купува вино, което е купувал и по рано, въпреки че понякога даже не си спомня за това. Освен това 50% от купувачите спират погледа си на бутилка вино произведено от вече познат им сорт лоза или от вече познат им винен регион.
Що се отнася до дизайна на етикетите, то на него обръщат внимание  непроизволно около 35% от клиентите. Още 12% от потребителите обръщат внимание на това, колко бала са присъдени на въпросното вино от мастити винени критици или какви медали са му присъдени.
Освен това около 30% от купувачите преди всичко се интересуват от цената на виното. По този повод австралийският винен критик Тони Лъв казва, че вместо да се влагат ресурси в разраборката на етикет със стилен дизайн, може просто да се напечата исканата цена на напитката.
Контраетикетите на практика не привличат ничие внимание, затова може да се мине и без тях - те не влияят на продажбите. Според професор Ларри Локшин хората обръщат внимание на  контраетикета едва след като виното е разлято по чашите. 
 

Назад