Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Защо трябва винаги да пием червено вино, когато пушим

20.11.2016

 

Изследователи от университета в Саарланд препоръчват да пием една-две чаши червено вино, преди да запалим цигара. Това ще предпази кръвоносните ни съдове в краткосрочен план.
Напитката, богата на феноли, стимулира производството на азотен оксид, който подмладява клетките.
По този начин този процес донякъде неутрализира ефектите на никотина, известен с това, че възпалява артериите и състарява клетките.
Германските учени предупреждават, че виното едва ли ще помогне на заклетите пушачи. Но то ще е полезно за случайните пушачи.
Техните опити доказали, че червеното вино действа като защитна преграда за артериите. 
При опитите били поканени 20 доброволци непушачи, които по време на тестовете изпушили три цигари. Половината от участниците пили червено вино един час преди да запалят, докато достигнат алкохолна концентрация в кръвта от 0,75 на сто.
Кръвта и урината на доброволците била изследвана преди и 18 часа след експериментите. Участниците, консумирали вино, се оказали с по-малко увредени клетки под въздействието на никотина.
Източник:blitz.bg
 

Назад