Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Аукцион – шампанско от дъното на Балтийско море

20.06.2012

Artcurial, Briest - Poulain - F. Tajan  аукционна къща номер едно във Франция е домакин на аукционна продажба на стари шампански вина от началото на 19 век. Общо 145 бутилки са извадени от откритата през юли 2010 потънала шкуна в Балтийско море. Това са най-старите известни годни за пиене бутилки с шампанско към днешен ден. Произведени между 1838 и 1850 година, те са от известните на ценителите търговски марки Veuve Clicquot, Heidsieck & Со и Juglar. Предлагат се 4 бутилки Veuve Clicquot, 6 бутилки Juglar и една от Heidsieck & Со.
В резултат от комбинацията между постоянната между 4 и 6 градуса температура по Celsius на водата, на почти пълният мрак на дъното, на  налягането в бутилките и това на слоят морска вода над тях шампанското е  във великолепно състояние. Всяка от въпросните бутилки е със сменена тапа, дегустирана и оценена от международно признатият експерт по шампанско Richard Juhlin.

Richard Juhlin

 

Назад