Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

"Официални" олимпийски вина

30.06.2012

 Летни Олимпийски Игри –Лондон  2012: Избрани са „официални” вина

Това са първите „официални” олимпийски  вина в историята на олимпийските игри от 1896 година съобщава London Evening Standart.                                                                                                                                                                                                           
Около един милион бутилки червено, бяло и розе са внесени за продажба в Олимпийският парк в Stratford, а на практика и на всяко друго място за спортни срещи – сборище.
Вината се предлагат от лондонският дистрибутор Bibendum. Всички от реколта 2012. Червеното е купаж -shiraz и tempranillo от Seival Estate в Бразилия,  домакин на следващата олимпиада,  докато бялото - chenin blanc и розетата са от Stellenbosch в Южна Африка.
Това ще бъдат единствените вина, продавани на сборищата по време на Олимпиадата. Ще се предлагат основно „мини” бутилки от 187 ml за около четири и половина паунда. Ще има и стандатртни бутилки от 750 ml за малко по малко от 20 паунда. Бутилките са напълно рециклируеми.
Kirstie Papworth, търговски директор в Bibendum, казва че вината са подбрани с „вкусов профил” имайки предвид  масовият посетител на Олимпиадата. Розето е по сладко и плодово, но не много сладко, бялото - шенин блан е чисто и много свежо, а червеното гладко, меко и закръглено.
Алкохолното съдържание е не повече от 12.5 %, малко по ниско от това на повечето вина от Новият свят. Целта е „да се промотира  отговорно пиене”. Бялото и розето са произведени съгласно „Fairtrade”.
 

Назад