Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Stephan Pirev Wines Rhine Riesling 2021

160.00лв.

Винаги съм смятал, че в генетиката на този кралски сорт е заложена нуждата от контакт с фина, деликатна дъбова дървесина. Ние подбрахме 500 литрови френски дъбови бъчви, селектирани и обработени специално за това вино. В продължение на 10 месеца формирахме вкусовата част, за да направим възможно дълголетното съзряване в бутилка.
Това вино е супер звездата на 35-годишния ми път като енолог в приказния свят на винарството, което толкова много обичам.
Стефан Пирев

Качества и оценка според ДиВино (август 2023):
Искрящ, бистър светлозлатист цвят. Носът предлага комплексни нотки и атркация, с многопластови аромати на лимонова трева, захаросан лимон, сладко кедрово дърво, тамян и смола. Тялото е гладко, стегнато и живо, с отлична свежест и дължина. Благороден ризлинг с много добър потенциал за отлежаване! Изключително вино, класика в своя стил (93 т.).

Виното е на ЧЕТВЪРТО място в класацията на ДиВино 2023.

Продадено
  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Стефан Пирев Уайнс


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 22 октомври неделя, 2023.