Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Stefan Pirev Eager Top Blend White 2018

80.00лв.

Качества и оценка от класацията на ДиВино (2021):
Стефан Пирев Уайнс е едноименният проект на един от големите български енолози... Eager Top Blend определено е смело вино: то комбинира не само шест сорта (шардоне – 42%, рейнски ризлинг – 20% , совиньон блан – 18%, пино гри – 8%, пино ноар – 7% и гевюрцтраминер– 5%), но и също толкова произхода, тъй като гроздето за него идва от цяла България. Това обединяване на различен произход, но неизменно високо качество на продукта е едновременно невралгичната точка и разковничето на виното...
Друг смел момент е минималната употреба на дъб (само част от шардонето има контакт с дъб) – рядко срещаме вина, които се изправят пред нас във възможно най-чистия си вид.

Качества според представянето в ДиВино (2021):
Изключително комплексно, елегантно и сложно, това вино има бляскави перспективи за дълъг динамичен живот с благородно развитие. По тези свои качества то е равно на големите бели вина на нашето време: Шабли и Бургундия.

Качества и оценка според МЕИК 98 (2021):
Описание: Eager Top Blend среща елегантността и комплексността, намирайки перфектния баланс. Ароматът е богат и експлозивен, плодово-цветист, с нотки на сметана, ядки и ванилия. Неотразима свежест и минералност, облагородена от лежането върху дрожди мекота. Мощен многопластов вкус, с дължина и сферичен обем.
Капацитет за отлежаване: Изключителен капацитет за развитие в бутилка.


4-то място в класацията на ДиВино за най-добро българско вино 2020 г.
Най-добро българско бяло вино за 2020 г.

За втори път бяла вино на Стефан Пирев е на първо място в класацията на ДиВино (след Eager Top Blend White 2015).

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Стефан Пирев Уайнс


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 22 март понеделник, 2021.