Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Dragomir reserva Cabernet sauvignon & Merlot 2012

80.00лв.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2017:
Непрогледен рубинен цвят с меки отблясъци; елегантен комплексен нос – долавят се печена слива, карамел, чушка, евкалипт и карамел; мощно тяло със зрели здрави танини и запомнящ се послевкус с нотки на слива в шоколад. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (Декември 2016):
Изключително плътен, тъмно гранатов цвят с меки керемидени оттенъци на развитие. Носът също е доминиран от благороден букет от развитието в бутилка с нотки на сухи цветя, сушени листа, печен орех, печена тиква с карамел и сушени доматчета в билков зехтин. Мощно тяло със забележителна танинова структура, буквално дъвчещи се танини и пикантен, много дълъг, благороден финал. Вече може да се пие, но препоръчваме да се отвори след година-две. Може да отлежава добре (2018-2025). Изключително вино, класика в своя стил (92 т.).

Качества и оценка според ДиВино (ноември 2015):
Много красив, непрогледен цвят, жив и интензивен. Ефирен, сложен и благороден нос с нотки на какао, пръст, печени чушки, орехи и орехова шума, сушена мента. Мощно, стегнато тяло, плътно и жилаво, с осезаеми танини, сериозна структура и потенциал. Може да се пие, но може да отлежава още (2015 - 2019). Отлично вино (89 т.).
Награди:
Concours Mondial de Bruxelles 2016 - златен медал

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарско имение Драгомир


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 09 май понеделник, 2016.