Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Salla Estate Cabernet Franc 2013

120.00лв.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2016:
Интензивен непрогледен рубинен цвят с виолетов пръстен; комплексен нос с нотки на евкалипт, червен пипер, зряла череша и пресен орех; стегнато тяло със здрави танини и отлична хармония; дълъг финал с усещане за черен шоколад и дим. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (септември 2015):
Много плътен, непрогледен пурпурно-червен цвят. Носът е сладостен и атрактивен, с ликьорени нотки (Creme de Cassis), кожа, черен шоколад, дим и захаросана череша. Стегнато, заоблено и плътно в устата, с много фини, кадифено меки танини и с великолепен зрял плод във вкусовия аромат. Завършва със силно изявена сладка ванилия и дим в послевкуса. Вино със сериозен потенциал и атракция (2015-2020). Изключително вино, класика в своя стил (91 т.). 2300 бутилки.

Награди:
Concours Mondial de Bruxelles 2016 - Голям златен медал
Второ място в класацията топ 10 за 2015 г. на ДиВино.

Забележка на Vinobg:
Дегустирахме го и понеже и двата екипа се съгласяват, че на финала има усещане за дим, помолихме шефа да изкоментира. Той понадигна глава, махна с ръка и каза: "Абе, то всичко си е мъгла и дим. Обаче дали тая домашна джибровица няма да ме отрови, ей това е въпросът." Голям Хамлет е шефът.

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарска изба Салла Естейт


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 13 февруари събота, 2016.

Посетителите които закупиха този продукт, закупиха също и...