Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Merul Reserve Mavrud 2011

150.00лв.

Качества според производителя:
Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов, с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг със зрели танини и плодове.

Качества и оценка според Каталога на българското вино 2016:
Непрогледен рубинен цвят с меки отблясъци; сложен нос с нотки на печени сливи, сладък тютюн, карамфил и канела, йод и бекон; средно тяло с кадифени танини и отличен баланс; елегантен опушен финал. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (септември 2014):
Жив, много тъмен, индигов цвят с пурпурен отблясък. Комплексен нос с нотки на портвайн - ядки, мастило, печено месо, йод, тютюн за лула и ликьор от касис. Средно тяло, елегантно и гъвкаво, с мека свежест, с много черен плод, сатенени танини и елегантен, опушено-пикантен финал. Великолепен, зрял и стопен мавруд. Вино с известен потенциал (2014-2019). Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).


Награди:
Mundus Vini 2013 - златен медал

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Винарска изба Румелия


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 05 октомври събота, 2013.

Посетителите които закупиха този продукт, закупиха също и...