Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Edoardo Miroglio Reserve Elenovo Mavrud 2016

80.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (декември 2019):
Непрогледен цвят - плътен пурпур. Носът е дълбок с нотки на ликорис, мастило, какао и землисти нотки, тъмни плодове в ликьор и черни маслини. Мощно тяло с много добре запазена плодова свежест и зърнисти, стегнати танини. Екстрактно вино с добър потенциал за отлежаване (2020-2024). Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

7-мо място в класацията на ДиВино за 2019 г.
Характеристика от конкурса:
Италианецът с български паспорт Едоардо Миролио отдавна доказа, че любовта му към България включва интерес и уважение към нашите традиционни сортове. Ето защо почти няма DiVino TOP 50 класация, в челната десeтка на която да не попадне рубин или мавруд от легендарното лозе в землището на с. Еленово, югоизточно от Нова Загора, където се намира винарната. Почти от самото начало в избата и на лозята се трудят като екип Десислава Байчева и Алберто Ла Роса, които година след година, заедно със съзряването на лозята, опознаха до съвършенство и спецификите на своя тероар. Днес начело на избата вече е синът на Едоардо - Франко Миролио, който с този мавруд доказва, че ще продължи идеята за извеждане на сорта до съвсем нови висоти: на плътните, комплексни и мощни вина, с които бихме искали да се мерим в световен план. И все пак с неподражаем български характер.

Награди:
"SAKURA" Japan Women's Wine Awards 2021 – златен медал
Decanter 2020 – сребърен медал (92 т.)

Добави към кошницата:

  • Произведено от: Винарска изба Едоардо Миролио


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 14 февруари петък, 2020.