Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Dragomir Private Single Barrel Rubin 2017

100.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (февруари 2020):
Наситен плътен гранатово-червен цвят. Елегантен нос с нотки на мента, сушен домат, кожа, препечено месо и сушени череши. Стопено и гладко тяло със зрели танини и великолепен, дълъг и благороден финал. Може да отлежава (2021-2025). Да не се отваря до 2021 г. Изключително вино, класика в своя стил (92 т.).

Първо място в класацията на ДиВино за 2019 г. за вина от лимитирани серии (1900 б.).
Дегустационна характеристика:
Победител в селекцията на лимитираните бутилки е едно великолепно вино, дълго и благородно, със значителен потенциал за отлежаване - вино, което няма да ви остави безразлични, защото всяка глътка е вдъхновение. По замисъла на неговите идеолози, известното семейство винари Наталия Гаджева и Константин Стоев, то следва изцяло слогана им DrinkLocal и е от български сорт в българска бъчва. А защо е single ли? Защото минималното количество за поръчка е една бъчва. Лозовият масив с рубина за това вино е 12-годишен и се намира в землището на с. Бeлащица (Пловдивско), на североизточен полегат склон на Родопите. Виното е съзрявало 12 месеца в български дъбови бъчви от 225 л и 12 месеца в бутилка. Великолепна работа на енолога Константин Стоев и целия екип на Винарско имение Драгомир!

Качества и оценка според Аполоуайн (2020):
Лозовият масив с рубина за това вино е 12-годишен и се намира в землището на с. Бeлащица (Пловдивско), на североизточен полегат склон на Родопите. Виното е съзрявало 12 месеца в български дъбови бъчви от 225 л и 12 месеца в бутилка. Може да отлежава. Оценка 91/100 т.

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Винарско имение Драгомир


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 19 март четвъртък, 2020.