Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Bratanov Rubin Private Reserve 2015

100.00лв.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2021:
Интензивен рубинов цвят; атрактивен комплексен нос – къпини, сухи билки – мащерка, пипери, сладък тютюн, мускус; елегантно и балансирано минерално тяло със запазено усещане на плод; дълъг финал с намек за мента и черен шоколад. Изключително вино.

Коментар на Vinobg:
Винаги сме се възхищавали на две неща от оценката на Каталога: специфичните звездички, които вероятно никога няма да разберем на колко точки съответстват от нормалната скала, и не по-малко специфичние аромати, които намират във виното. Ние например сладък тютюн не сме мирисали.

Качества и оценка според ДиВино (септември 2020):
Жив, непрогледен тъмнорубинен цвят. Носът е с ликьорен характер, който отговаря на стила и възрастта на виното – с портвайн нотки, сладки плодове в ром, козунак с масло и стафиди и землисти нюанси. Богато, гладко и екстрактно тяло с велурени, зрели танини и отличен, пикантно-сладостен финал. Благородно вино в топ кондиция в момента, но може и да отлежава (2020-2023). Изключително вино, класика в своя стил (92 т.).

Класации: СЕДМО място в DiVino TOP 10 на вината от лимитирани серии за 2020.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Винарна Братанови


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 20 ноември събота, 2021.