Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Erelia 2010

150.00лв.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2014:
Дълбок и жив гранатов цвят; богат комплексен нос с акценти на пипери, мускус, дим, кожа, но и запазен плод - черна череша и касис; тяло със средна структура и отличен баланс; дълъг апетитен финал. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (октомври 2013):
Жив, мастилено-червен цвят. Купаж от Сира, Каберне Совиньон, Мерло и Мавруд. Атрактивен “шоколадов” нос с нотки на сушени сини сливи в тъмен шоколад, мока, индиго и сладки подправки. Средно, гъвкаво тяло с отлична свежест, атрактивен плод и какао до края на вкуса. Велурени, зрели танини, които издават добър потенциал за отлежаване (2013-2018); 1500 бутилки. Изключително вино, класика в своя стил.


Последна бутилка.
За колекционери.

Предполагаме, че и из българско ще се появят ценители, които няма да се стискат като българските бизнесмени, и ще си позволяват да купуват скъпо вино. Е, не по 2-3000 евро като своите колеги, да речем, от Франция, но поне по 2-триста лева. Но, както казваше един колега, нашите са си бай Гавьовци. Само дето не се влачат из Европа с дисагите и мускалите. А Бай Ганьо, както знаем е стиснат ей така. Нали се сещате къде.

Продадено
  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Винарска изба Румелия


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 12 декември четвъртък, 2013.