Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Levent Family Selection 2010

80.00лв.

Качества според производителя:
Селектирано от най-добрите бъчви на реколтата, произведено от подбрано грозде от пет сорта – Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло. Наситен гранатовочервен цвят. Впечатляващ аромат, доминиран от черни горски плодове, шоколад и пикантни подправки. Концентриран, плътен, хармоничен и богат вкус, с топъл характер. Дълъг финал, кадифени танини и акценти на черни плодове, подправки и какао.

Бележка на Vinobg:
Описанието на сайта на Винарска къща Русе се отнася за реколта 2011, но и на етикета на реколта 2010 е същото, с употребата на два синонима - "меки" вместо "кадифени" и "усещане" вместо "акценти". Да, има и още една малка разлика: Levent Family Selection 2011 е купаж от пет сорта - горните плюс Сира и Пти Вердо. Затова просто копнахме оттам описанието и клъцнахме двата ненужни сорта. Те и без друго, според самия производител, не оказват влияние.
От нас един съвет: Не четете етикетите. По-добре за съответното вино потърсете мнението на експертите дегустатори. А ето какво казват те:

Качества и оценка според ДиВино (Август 2012):
Плътен, пурпурен цвят с мек оттенък. Комплексен, интересен нос с етерични нотки (лавандула, розмарин), тютюн, пипери, сочна черна череша, тъмен шоколад и сушени домати. Обло, елегантно тяло със зрели, сатенени танини и хармоничен, деликатно пикантен финал. Виното е в отлична кондиция да се пие в момента, но може да отлежава още няколко години (2012 - 2016).
Оценка: Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2013:
Красив рубинен цвят; аромат на трансформиран плод с черна череша, сушена боровинка и слива, лакриц; объл, спокоен вкус; дълъг финал с черен плод и шоколад. Изключително вино.

P.S. Ние, скромните любители от Vinobg (за протокола: в съвсем трезво състояние), с двете ръце гласуваме в подкрепа на това мнение. Обаче реколтата 2010 вече не се намира.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Винарска къща Левент Русе


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 09 декември понеделник, 2013.