Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Enira Reserva 2015

50.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (февруари 2020):
Цветът е красив гранат, бистър и наситен. Елегантен нос с благородно развитие и с нотки на масло, ягоди и малини конфи, ванилов крем и корасан. Стегнато и плътно тяло със зрели танини и влеиколепен финал със спомен за сладки сушени домати, карамел с масло и канела. Благородно вино, готово да се пие, но може да отлежава (2020-2023). Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

Качества според Аполоуайн (2020)
Вино с рубинен цвят с меки отблясъци. В носа се долавя трансформиран плод, опушено месо и канела. Елегантно тяло с кадифени танини и приятна соленост, дълъг послевкус с намек за вишна.
Оценка: 90/100 т.
Гроздето е ръчно обрано и след това внимателно сортирано. Студената мацерация на гроздето продължава от 5 до 8 дни при 16С. Алкохолната ферментация протича при контролирана температура от 26-28С за 8-10 дни, за да се постигне 3-4 г/л остатъчна захар, последвана от мацерация за 5-8 дни в 10 т бетонови съдове - терморегулирани. Малолатичната ферментация продължава в дъбови бъчви, след това отлежава около 16-18 месеца в барици.
Бъчвите: 40% нови дъбови бъчви, 40% - бъчви на една година ( второ зареждане), 20% - двугодишни бъчви ( трето зареждане).

Второ място в класацията на ДиВино за 2019 г.
Най-добро червено вино в класацията на ДиВино за 2019 г.

Характеристика според конкурса:
Вярна на стила си, и тази резерва на Домейн Беса валей ще ви очарова с френско изящество! Виното повтаря през годините с удивителна постоянност стила си, без да отстъпва на йота от качествата на първата, легендарната Enira Reserva 2004. И макар след близо 20 години вече Домейн Беса валей да имат и други вина в тежката категория като Grande Cuvee и голямата Syrah, за най-заклетите им фенове тъкмо резервата изразява истинското лице на винарната. А тази реколта е великолепна - комплексно вино, но и фино, изключително хармонично и... вкусно. Вино за учебник!

Enira Reserva 2015 е купаж от четири сорта – мерло 60%, сира 33%, каберне совиньон 2% и пети вердо 5% и следва класическата френска технология за производство на качествени вина. Гроздето се селектира внимателно още на лозето и след това повторно в избата, като идеята е само най-добрият плод да бъде приет. Селекцията е на Марк Дворкин и граф Стефан фон Найперг, а философията им е да произведат вино с плътно тяло и отлична хармония, което да се реализира, едва когато е напълно завършено, но и да може да отлежава поне още няколко години. Самото вино е създадено от Светослав Джуров и Марк Дворкин. А гроздето е от прочутите лозя на Беса Валей в землището на с. Огняново, Пазарджик, местност Зад баира, които вече са 19-годишни. Виното е отлежало 18 месеца в 50% нови и 50% второ напълване френски дъбови бъчви.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Беса Валей Уайнъри


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 05 март четвъртък, 2020.