Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Dragomir Pitos Reserve 2013

120.00лв.

Качества и оценка според Аполоуайн (2020):
Бленд от Мерло, Каберне Совиньон и Рубин
Красив и плътен, гранатово червен цвят. Интензивен аромат с благородно развитие, в който се откриват нотки на горски боровинки, трюфели,черна маслина и кожа.
Мощно, плътно тяло със зърнисти танини - стегнато, с прекрасна структура, сочно и въздействащо на небцето. Дълъг и благороден финал. Вино с голям потенциал за отлежаване 2019-2024. 92/100 т.

Качества и оценка според ДиВино (октомври 2018):
Pitos Reserve е нова концепция, замислена да заеме водещо място в портфолиото на избата. Купажът на добре познатия Pitos се променя, като на първо място застава Рубин с 60% участие, последван от Каберне совиньон и Мерло. Гроздето идва от масиви в селата Белащица, Пловдивско и Свирково, Харманлийско; виното отлежава 24 месеца в 65% нови френски бъчви и 12 месеца в бутилка, излизайки на пазара готово за консумация. Водещата роля на Рубина е с цел удължаване живота на виното в бутилката (от избата оценяват потенциала за отлежаване на 10 – 12 години), а партидното покритие от 17 000 бутилки гарантира, че виното ще достигне до достатъчен брой потребители. Едно от малкото вина на българския пазар с благородно развитие в бутилка, Pitos Reserve запазва и стройната си елегантност и сочност, подкрепяни от зърнисти танини.
Цветът е плътен, керемидено-червен красив гранат. Носът е с благородно развитие, с нотки на трюфели, черна маслина, кожа и черна боровинка в бренди. Екстрактно тяло със зърнисти танини - стегнато, но сочно и въздействащо. Благороден завършек със спомен за сушени доматчета. Може да отлежава (2019 - 2022). Изключително вино, класика в своя стил (92 т.).

Последни 2 бутилки.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Винарско имение Драгомир


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 25 март понеделник, 2019.