Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Neragora Cherno Cabernet Sauvignon & Mavrud Organic 2015

120.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (октомври 2019):
Плътен пурупурен цвят. Носът е сочен, комплексен и въздействащ, с нотки на зелено орехче и йод, сочни черни череши в черен шоколад и топла земя. Плътно тяло, живо и екстрактно, с изобилие от черни плодове, ликорис, подправки, тъмен шоколад и мастило. Ефектно, дълго, зряло и сухо. Много готово за пиене в момента, може да се съхранява още 2 - 3 години. Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

9-то място в класацията на Дивино 2019.
Характеристика от конкурса:
Името на това ефектно, плътно и зряло вино изразява силната връзка с територията на пазарджишкото село Черногорово. Купажът от 60% каберне совиньон и 40% мавруд е със силен и дълбок цвят, който напомня за земята в района. Изразителният, могъщ и дълбок бленд Черно е резултат от талантливата работа на цяло трио от енолози на Нерагора - Андреа Боарети, Нурджихан Ахмедова и Петър Гатев. Лозята, 14-16-годишни, са в зeмлището на Черногорово. Хълмовете в местност Могилата, с техния проветрив континентален климат и пропускливи почви, придават и на благородния каберне совиньон, и на местния мавруд интригуващи характеристики. Каберне совиньонът за това вино е бран в края на септември, а маврудът – в средата на октомври. След ръчно бране следва семпла винификация, която да остави място за изява на тероара. По този начин, с уважение към традициите, винарната се стреми да даде едно ново лице на българското вино. Каберне совиньонът отлежава в дъбови бъчви минимум 14 месеца.

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Произведено от: Винарска изба Нерагора


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 21 октомври понеделник, 2019.