Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Medi Valley Incanto Black 2017

90.00лв.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2021:
Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (февруари 2020):
Наситен пурпурен цвят. Носът е атрактивен с нотки на горски черни плодове със сладки подправки, масло и ванилия, червен пипер и леки минерални нотки. Мощно тяло, плътно и концентрирано с велурено-зрели танини и маслено-кафеен завъшрек на вкуса. Може да отлежава (2020-2024). Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

Качества и оценка според Аполоуайн (2020):
Наситен тъмно червен цвят с блясък. В аромата ще откриете зряла къпина, боровинка и червени горски плодове в перфектна хармония с нотки на червен шоколад, ванилия и бял пипер. В вкуса разкрива свояа многопластов характер, обемно с кадифено усещане, плодово и сочно и изключително дълъг послевкус. Прекрасен баланс между плътното тяло, високите киселини и алкохола. Виното е препоръчително да отлежава поне още година в бутилка. Оценка: 92/100 т.

4-то място в класацията на ДиВино за 2019 г.
Описание според конкурса:
Има вина, които подтикват към известна метафоричност. Точно такова е и Incanto Black 2017 - топ виното на винарна Меди Вали. Ако може да се опише с една дума, тя е темпераментно. Което в конкретния случай ще рече, че е с топъл и сложно развит нос, с плътно тяло, стои обемно и сочно в устата, финалът е мек и оставя дълъг спомен. Едно завършено, дълбоко и хармонично вино. Става дума за бордо бленд, в който мерло и каберне совиньон са от лозята в близост до винарната край с. Смочево в полите на Рила между Дупница и Благоевград, а сира и каберне фран са от землището на с. Градец, в района на Видин - два крайно различни и интересни тероара. Със сигурност виното нямаше да е същото, ако зад него не стоеше Стойчо Стоев, един от водещите български енолози.

Награди:
"SAKURA" Japan Women's Wine Awards 2021 – златен медал
Concours Mondial de Bruxelles 2020 – златен медал

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Произведено от: Меди Вали


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 14 февруари петък, 2020.