Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Bratanov 3-Blend Cabernet Franc & Merlot & Rubin 2018

150.00лв.

Качества и оценка според ДиВино (януари 2023):
Жив цвят, плътен гранат. Ароматът е средно интензивен, хармоничен, с нотки на печени ядки, манатарки, касис, зелен пипер и доматено листо. Елегантно тяло, игриво и живо в устата, хармонично и соленовато във финала на вкуса. Изключително вино, класика в своя стил (91 т.).

Качества според описанието в класацията на ДиВино зя 2022 г. (отделни цитати):
Елегантно, живо и комплексно вино от района на Южен Сакар, със ЗГУ Тракийска низина. Създадено е от Мария Стоева – енолог с доказани умения и талант.
Възрастта на лозето за реколта 2018 е 11 години. Лозята се отглеждат без напояване (dry-farming), без хербициди, само с механична обработка на почвите.
Гроздето е обрано ръчно в малки касетки в по-хладните часове на следните дати: мерло – 10-14 октомври 2018, рубин – 7 септември, каберне фран – 25-27 октомври. Транспортира се до избата и се преработва веднага – ръчно сортиране, механично ронкане и мачкане.
За реколта 2018 Мария Стоева разказва:
Всеки от сортовете отлежава 30 месеца в различни по произход (български, френски и унгарски) и обем бъчви (25 броя общо) и още 22 месеца в бутилката преди излизане на пазара през декември 2022. Целта на енолога при избора на точните бъчви за този бленд е комплексност, баланс и потенциал за отлежаване.
Защо 3-Бленд?
3-ма основатели – Стойчо Братанов и двамата му синове Даниел и Христо
3 сорта – два международни и един местен, от собствените лозя на винарната в Южен Сакар
3 години – отлежаване в различни по произход и обем бъчви

Класация на ДиВино 2022:
ПЪРВО МЯСТО; Най-добро българско червено вино.

Качества според Аполоуайн (2023):
3 Бленд Братанови е изключително наситен, тъмно керемиден цвят. Комплексен нос с дълбоки нотки на орехова шума, мускус, пръст ( земя), какао, мастило, с леки катранови нюанси нежно допълнени от сушени горски плодове.Плътно тяло със зрели, велирени танини, сочност и експресия, завършващи с дълъг и благороден финал със спомен за тютюн и кожа. Комплексно и същевременно елегантно вино, достойно за всяка колекция, с потенциал за положително развитие в бутилка поне още 5 години.

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.3кг.
  • Произведено от: Винарна Братанови


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 11 март събота, 2023.