Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

EM Elenovo Cabernet Sauvignon 2009

80.00лв.

Качества според производителя:
Наситен рубинен цвят с развитие. Носът е типичен за сорта Каберне Совиньон. Изявен "конфи" характер на зрели капини, черни череши, черен шоколад, мента и сухи листа, умело съчетани с аромата на френски дъб. Богат и сочен вкус с добра структура и хармония. Финалът е дълъг и запомнящ се с меки и елегантни зърнести танини.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2014:
Красив гранатов цвят с гланц; многопластов нос, в който се долавят дребни горски плодове, мускус, препечен хляб, черен шоколад, пипери; много елегантно тяло с велурени танини и отново мускус във вкуса; дълъг суховат финал. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (Септември 2012):
Наситен тъмно гранатов цвят с меки отблясъци. Фин, комплексен, парфюмен нос с изискани аромати на кедър, кожа, екзотични цветя, мед, гъби и сочен черен плод. Елегантно, средно тяло с кадифени танини и много дълъг, благороден финал. Може да се пие и в момента, но виното показва потенциал да отлежава (2012-2017). Отлично вино (90 т).


Коментар на Vinobg (ноември 2013):
Според нас е изключено някой да не го оцени като изключително. Само дето танините не са нито зърнести, нито велурени, ами са заоблени и кадифени. Това е нашето скромно мнение.

Награди:
Mundus Vini 2013 - златен медал
Винария 2013 - златен медал

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Винарска изба Едоардо Миролио


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 05 октомври събота, 2013.