Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Merul Reserve Mavrud 2009

100.00лв.

Коментар на производителя:
Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов, с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг, със зрели танини и плодове.

Коментар на Каталог на българското вино 2014 (коментарът е от 2013 г.):
Непрогледен цвят с бриков пръстен; нос с усещане за опушено, какао; леко до средно тяло със запазена свежест; добър баланс; дълъг затоплящ финал. Отлично вино.


Коментар на Vinobg към 12.01.2012:
Един от производителите на превъзходен Мавруд през последните няколко години е ВИ "Румелия". Препоръчваме ви и останалите им вина, повечето от които са със златни и сребърни медали от европейски конкурси. Както знаем, там шансът да ни толерират е смешно малък. Следователно вината й са ги заслужили, Q.e.d.

Награди:
Mundus Vini 2010, Германия – златен медал
ВиноБалканика 2011 - златен медал

Последна бутилка

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарска изба Румелия


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 16 февруари сряда, 2011.